Niko ne laže kao britanski parlamentarci

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 14:35

"Niko ne laže kao britanski parlamentarci"

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je potrebno suzbiti britanske interese u Bosni i Hercegovini.

Prema njegovim rečima, ne treba dozvoliti uticaj Velike Britanije na ovim prostorima, jer njihovi predstavnici iznose neistine, kao što je to uradila poslanik Ališa Kerns rekavši da Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje na Kosovu i Metohiji.

"Ona je očigledni lobista. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sreo sam je u Sarajevu i od početka je zastupala interese Muslimana u BiH, a veoma se prisno pozdravila i poljubila sa Šefikom Džaferovićem što govori o tome da su stari znanci. Možemo svedočiti činjenici i da joj je sam reis-ul-ulema zahvaljivao i davao zahvalnice. Ali, niko ne laže kao britanski parlamentarci", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

On je istakao da je reč o laži i kleveti prema SPC, navodeći da lažne tvrdnje poslanika u britanskom parlamentu ne zaslužuju pažnju.

"Nju treba istaći na stub srama. Zamislite da u jednoj državi, koja pretenduje da bude ozbiljna, postoji takav lažov. Nikakve ponude dobrih namera ne možete očekivati. Kada je bila u Predsedništvu BiH pre više od godinu dana apsolutno je bila samo na strani Muslimana. Njoj su osnovni problem Srbi. Zato je i mogla da slaže tako za SPC i Srbiju", rekao je Dodik.

On je dodao da Kernsova nije videla stradanje koje proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, ali da je to deo britanske politike.

"Britanija je potrčala i prva priznala (samoproglašeno) Kosovo. Mogu im reći samo jednu stvar, a to je da oni nemaju nikakvog uticaja, niti su ovde dobrodošli", istakao je Dodik.

On je rekao da je laž koja je upućena prema SPC milenijumska i da nema nikakvog osnova, te da Velika Britanija u saradnji sa SAD želi da podredi ovaj dio svijeta svojim interesima.

"Evropljani su sterilni u svojim nastojanjima da se ne suprotstavljaju onima koji su ih tako bezočno napustili. Što se tiče naše politike, mi ne doživljavamo Britance dobronamernim, već neprijateljski raspoloženim prema Srbima i Republici Srpskoj. Najbolji primjer su za to Pedi Ešdaun i brojni drugi", ukazao je Dodik.

On je dodao da je vrhunac cinizma u činjenici da su komandanta NATO snaga Stjuarta Piča imenovali da "širi demokratiju po Balkanu".

"Zaista, to mogu samo takvi cinici i zlotvori kao što su Britanci. To je okvir u kojem mi možemo da promišljamo. Britanija danas ne znači ništa, pogotovo za BiH. Mislim da će se njihova politika zagrljaja EU pod tutorstvo Britanije i Amerike veoma brzo razbiti", istakao je Dodik.

On je rekao da Evropa, ako želi da očuva svoj kredibilitet, mora bježati iz tog zagrljaja.

"Oni su lažima pokušavali da ovladaju celim svetom. Lažna Velika Britanija nije nikakav izbor za nas u BiH", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.