Mektić se ponovo obrušio na Dodika

Izvor: RTS, 29.Jun.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić se ponovo obrušio na Dodika

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić obrušio se na Milorada Dodika zahtevajući da predsednik Republike Srpske objasni odakle mu, kako je rekao, novac za transakcije sa stanovima u Beogradu i da kaže šta je prava istina.
Na konferenciji za novinare, povodom nedavne izjave da je Milorad Dodik uneo iz Srbije u Srpsku 200.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a da ga niko na granici nije pitao odakle mu taj novac, Dragan Mektić je rekao da predsednik RS već 15 godina prodaje dva stana u Beogradu.

"Javno pitam Milorada Dodika odakle mu novac za sve te transakcije i neka odgovori javnosti šta je prava istina", rekao je Mektić.
Rekao je da će za svaki put kad ga Dodik prozove izdajnikom, pokazati po jedan papir o "švercu" i o tome šta je Dodik radio u Beogradu.
Konstatovao je i da je Dodik naredio RTRS-u da, za vreme NATO bombardovanja, ne kaže ni jednu lošu reč protiv Alijanse i Zapada, kao i da se Dodik nikad nije oglasio oko predaje jasenovačke građe.
"Biće priče i o helikopterskom servisu, ko se sve voza u tom helikopteru, za šta se upotrebljava, a do tad neka izvrše dezinfekciju tog helikoptera", rekao je Mektić novinarima u Banjaluci.
Mektić je rekao da je Dodik "dezerter koji je prihvatio sve što je protiv interesa Srpske".
Govoreći o saslušanju Gorana Salihovića, suspendovanog glavnog tužioca BiH, Mektić je rekao da je uveren da će taj predmet rezultirati podizanjem optužnice i da će se dokazati da je bio u pravu kad je rekao da je pravosuđe puno kriminala.
Pozvao je građane BiH da izađu na mirne proteste protiv, kako je rekao, kriminalne i lopovske vlasti i političara iz svih partija, prenele su banjalučke Nezavisne novine.
Nakon što je Mektić rekao da je Dodik u Srpsku uneo 200.000 evra, a da ga na granici niko nije pitao odakle mu taj novac, predsednik Republike Srpske je poručio da su to spletke na koje nema nameru da odgovara, ali da bi Mektić trebalo napokon da kaže ko su kriminalci koji su pokušali da ubiju Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015.
Dodik je rekao da iskreno žali Mektića koji je, kako je rekao, preuzeo na sebe svakodnevno fabrikovanje konstrukcija, teorija zavere, što nije nimalo lak posao i za umnog čoveka, a kamo li za ministra bezbednosti BiH za koga kaže da je "dobrovoljno preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mektić: Kad god me Dodik nazove izdajnikom, izneću dokaze o njegovom kriminalu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2017

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić (SDS) izjavio je danas u Banjaluci da predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik već 15 godina prodaje dva ista stana u Beogradu..."Njegov princip je da što više zapetlja i sludi ovaj jadni narod, ništa što kaže nije istina, on ta dva stana prodaje već...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.