Mektić: Najbolje da Dodik podnese ostavku

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Najbolje da Dodik podnese ostavku

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ocenio je da bi posle sankcija koje su SAD uvele predsedniku RS Miloradu Dodiku, najbolje bilo da Dodik podnese ostavku.

Mektić je za regionalnu televiziju N1 rekao da je odluka SAD "poražavajuća za RS ali i BIH" i da je najbolje da Dodik podnese ostavku i "tako spasi Republiku Srpsku i srpski narod".

''Video sam da je Stejt Department objavio da je Dodik stavljen na crnu listu SAD. Mislim da je to poražavajuće za RS, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i BIH ako hoćete. Vrlo je izvesno da će ovu crnu listu preuzeti i druge zemlje, postoje informacije i zemlje iz Evropske unije", rekao je sinoć Mektić.

On je ocenio i da je "to situacija koja će štetiti RS, njenom legitimitetu i njenom ugledu".

"Mislim da bi najbolje bilo da (Dodik) podnese ostavku i spasi RS i srpski narod'', rekao je Mektić.

On nije siguran da li će druge zemlje pratiti primer SAD i staviti Dodika na ''svoje crne liste'', ali je rekao da postoje određene pretpostavke da bi se to moglo dogoditi.

''Nije obavezujuće da druge zemlje prate SAD u ovoj odluci, ali poznato je iz ranije prakse da se to dešava. Ne mogu sa sigurnošću reći koje su to zemlje, ali imam najave da će se to desiti'', rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.