Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Dodik molio za sastanak, Vučić se sažalio

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ističe da je jučerašnji sastanak premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu bio akt Vučićevog sažaljenja prema Dodiku s kojim se sastao na 16-17 minuta nakon što ga je ovaj „moljakao, kumio i molio “ za susret.

Po okončanju sastanka, Dodik je, po Mektićevim riječima, lukavo, dok je Vučić još bio u avionu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odlasku, održao pres-konferenciju.

Prosto je nemoguće vjerovati, dodaje Mektić, da je za 16-17 minuta Dodik, kako tvrdi, uspio razgovarati s premijerom Srbije o toliko pitanja kao što su problemi u Bosni i Hercegovini i načini na koje Srbija može pomoći, izgradnja univerziteta i bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu i moguća srpska pomoć, nova radna mjesta, zajednički projekti te jučerašnji samit u Sarajevu.

Ministar bezbjednosti BiH tvrdi da Dodik omalovažava taj, po ishodu značajan susret premijera zemalja zapadnog Balkana, na kojem je postignuta zajednička izjava, a ključne riječi premijera Srbije bile o značaju i potrebi povjerenja između Srba i Bošnjaka.

“Poručujem i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima - ne obraćajmo pažnju na nebuloze, urlanja i pjevanje pojedinaca. Došlo je vrijeme da počnemo opraštati jedni drugima i graditi budućnost na bazi mira i povjerenja, naravno čuvajući istinu o onome što se desilo u prošlosti i ne amnestirajući nikoga ko je počinio zločine”, rekao je Dragan Mektić danas na pres-konferenciji.

Zamoljen da komentariše izjavu predsjednka Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović vezanu za rast ekstremističkih grupa u Bosni i Hercegovini i ilegalne migrante, ministar bezbjednosti odgovara da mu nije poznato otkud ona crpi takve zaključke, naročito o migracijama, kad se ne slažu sa saznanjima iz obavještajne saradnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Čudi me otkud sad migracije kad mi nismo na balkanskoj ruti i kad nijedan migrant nije skrenuo s te rute prema Bosni i Hercegovini. Jesmo se pripremali za eventualna dešavanja, ali i dalje ne očekujumo priliv te i dalje činimo sve da Bosnu i Hercegovinu zaštitimo od ilegalnih migranata”, rekao je Mektić.

Odgovarajući na daljnja novinarska pitanja, ministar bezbjednosti BiH potvrdio je da se vodi ponovna istraga protiv Nikole Špirića, i to „hiljadu puta ozbiljnija nego prijašnja“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mektić javno ismijao Dodika i njegov sastanak s Vučićem

Izvor: SandzakPress.net, 17.Mar.2017

Aleksandar Vučić je jučer napravio akt sažaljenja i sastao se s Dodikom jer je on dva dana zapomagao, molio i preklinjao Vučića da dođe u Istočno Sarajevo, rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH. Mektić je kazao da je Vučić to odbijao prvi dan, a onda je iz sažaljenja otišao na...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.