Krivične prijave za lažne Srebreničane

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave za lažne Srebreničane

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je krivične prijave protiv svih osoba koje su svoje prebivalište prijavile u Srebrenici pre održavanja lokalnih izbora 7. oktobra, a ođavile se neposredno ili nekoliko dana nakon njih.

Prema podacima MUP-a Republike Srpske, od izbora do danas iz registra Srebrenice ođavljeno je 349 osoba.

Dodik smatra da je to nezakonitost koja mora biti sankcionisana. On postavlja i pitanje da li je neko ko se prijavio pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbora, a posle toga ođavio, počino prevaru?

"Protiv svih će biti podneta krivična prijava za prevaru. MUP RS sada proverava ko se prijavio dva meseca pre izbora, ko ođavio i ko će se ođaviti za šest meseci", rekao je Dodik za RTV Republike Srpske.

On je istakao da pravi problem predstavlja podmetanje nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Radojice Ratkovca, zbog koga su se rasuli srpski glasovi, što je dovelo u pitanje pobedu kandidata "Koalicije za Republiku Srpsku" Vesne Kočević.

Da je u Srebrenici bilo nepravilnosti tokom izbora potvrdilo je i ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu sa sedam biračkih mesta u ovoj opštini zbog toga što su utvrđena značajna odstupanja načinjena mahom u korist bošnjačkih partija kojima je pripisano nekoliko stotina glasova za koje je, kako se navodi, utvrđeno da su nepostojeći.

Predsednik Opštinskog odbora SNSD Srebrenica Radomir Pavlović rekao je juče da srpske političke partije koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku" na lokalnim izborima u Srebrenici traže da se ponove izbori na šest biračkih mesta u ovoj opštini i ponovno brojanje 358 nevažećih glasačkih listića.

"Uputili smo žalbe i ukazali na neregularnost i netačnost izbornih rezultata na sedam birališta", rekao je Pavlović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Krivične prijave za lažne Srebreničane

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2012, 12:09

20.10.2012. -..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je krivične prijave protiv svih osoba koje su svoje prebivalište prijavile u Srebrenici pre održavanja lokalnih izbora 7. oktobra, a odjavljivale se neposredno ili nekoliko dana nakon njih...Prema podacima MUP-a Republike Srpske, od...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.