Istiniti planovi o rušenju Srpske

Izvor: Cafe.ba, 13.Dec.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istiniti planovi o rušenju Srpske

PALE - Član Predsjedništva DNS-a Neđo Trninić izjavio je danas da su istiniti planovi o devastiranju institucija Republike Srpske i rušenju predsjednika Srpske Milorada Dodika i da su dio tog projekta i neki politički predstavnici iz Srpske.

"Napisi na određenim portalima su istiniti i već su u realizaciji. Dovoljno je da se analizira situacija u društvu iz koje se vidi da se taj plan pokušava realizovati", rekao je Trninić novinarima na Palama.

Ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da je od završetka sukoba na ovim prostorima postojala želja da se umanji značaj Republike Srpska i da ona nestane, Trninić je ocijenio da prvi put postoji situacija da su dio projekta rušenja i neki politički predstavnici iz Republike Srpske.

"To je ono što zabrinjava, ali sam ubijeđen u snagu srpskog naroda. I do sada je bilo teških trenutaka, pa će iz ove situacije Republika Srpska, kao trajna tvorevina, izaći još jača", poručio je on.

Trninić kaže da mu nije poznato da je neko i članove DNS-a pokušao "uvući u ovu priču". "I da je to neko pokušao naišao bi na otpor, jer DNS nije plodno tlo za takvu priču", istakao je on.

On je podsjetio da je prije dva mjeseca potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić izašao sa dokazima o pokušaju rušenja Republike Srpske, te da sada različiti mediji i drugi izvori ukazuju na istu priču.

"Ne moramo puno provjeravati takve planove, dovoljno je analizirati političku situaciju i poteze koji se vuku u Republici Srpskoj i BiH", naveo je Trninić.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.