Incko: Pristalice Dodikovog SNSD-a prete mi smrću

Izvor: RTS, 15.Jan.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Pristalice Dodikovog SNSD-a prete mi smrću

Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini optužila je pristalice stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika da pisanim porukama zahtevaju odlazak Valentina Incka i da mu navodno prete smrću.
Iz Inckove kancelarije se ocenjuje da SNSD-u odgovara da primeni taktiku preusmeravanja frustracija građana nezadovoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na njega lično, ali u tome, kako se navodi, neće uspeti.
Tvrdi se, naime, da je na adresu Kancelarije stigao veliki broj razglednica s logom Dodikovog SNSD-a na čijim prednjim stranama je Incko poziva da napusti BiH, te da neke od tih razglednica izražavaju političke stavove građana, ali da i i onih koje sadrže uvredljive tekstove, pa "čak i pretnje smrću".
Incko, navodi se, smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje te da će on to pravo braniti čak i onda kada su izjave upućene protiv njega lično.
"Nažalost, neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i pretnje smrću", tvrde iz OHR-a uz napomenu da su takve pretnje krivično delo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima.
"Jasno nam je da je poštarina za sve ove razglednice unapred plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju pretnji smrću", navodi se u saopštenju.
"Građani u Republike Srpske su itekako svesni ko je odgovoran za situaciju u ovom entitetu nakon desetogodišnje vladavine SNSD-a", naveo je visoki predstavnik i dodao da u RS-u ima više od 135.000 nezaposlenih i hiljade porodica koje žive u siromaštvu.
Rekao je i da je "SNSD pokazao kako nema osećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani RS kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj".
Umesto toga, dodao je, novac je trebalo da iskoristiti kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.
"Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umesto mržnje širimo saradnju i ljubav", poručio je Incko, prenela je Fena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Incko: Pristalice Dodikovog SNSD-a mi prete smrću

Izvor: Akter, 15.Jan.2016

Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini optužila je pristalice stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da pisanim porukama zahtevaju odlazak Valentina Incka i da mu navodno prete smrću..OHR je saopštio da je Incko mišljenja da SNSD-u odgovara da primeni taktiku...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.