I Dodikov i Ivanićev izborni štab tvrde da vode

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Dodikov i Ivanićev izborni štab tvrde da vode

Iz izbornih štabova Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Saveza za pobedu večeras stižu kontradiktorne informacije.

Prema tim informacijama u trci za srpskog člana Predsedništva BiH vodi Milorad Dodik, odnosno Mladen Ivanić.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je obrađeno 39 odsto biračkih mesta, na kojima je Dodik osvoji više od 120.000 glasova ili 57 odsto, a Ivanić oko 90.000 ili 43 odsto glasova.

"Imamo i 5 odsto prebrojanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biračkih mesta za predsednika RS, gde 56 odsto glasova ima Željka Cvijanović", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare.

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da je do sada prebrojano 75.628 listića i da je za Mladena Ivanića glasalo 51,6 odsto birača.

"Ta razlika će rasti, jer Ivanić vodi u gradovima, uključujući i Bijeljinu", kazao je on novinarima u Izbornom štabu Saveza za pobedu.

Ocenio je da je izlaznost u RS značajno veća nego 2014, te da u Banjaluci ona iznosi 60,42 odsto.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik proglasio pobedu u trci za člana Predsedništva BiH

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik proglasio je pobedu na izborima za člana Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda. Dodik je na konferenciji za novinare u Banja Luci izjavio da je na osnovu 85,60 odsto obrađenih glasačkih mesta u Republici Srpskoj, dobio 320.000...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.