Govedarica: Spreman sam da se pobijem da sprečim smenu Šnjegote

Izvor: Blic, 29.Avg.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govedarica: Spreman sam da se pobijem da sprečim smenu Šnjegote

Predsednik SDS Vukota Govedarica poručio je danas da je spreman i da se "potuče u parlamentu Republike Srpske" da bi sprečio smenu glavnog revizora Srpske Duška Šnjegote, koju je najavio predsednik SNSD Milorad Dodik.

Govedarica je ocenio da je verbalni napad na Šnjegotu jedna vrsta presedana.

- Mislim da ni u jednoj evropskoj savremenoj demokratiji nije moguće videti da predsednik države napadne na tako surov način glavnog revizora i tu nezavisnu instituciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci.

On je pozvao Šnjegotu da nastavi da radi svoj posao i ne podnosi ostavku, jer sa svojim timom radi u skladu sa principima nezavisnosti i svim međunarodnim standardima.

Govoreći o interpelacijama koje je najavila opozicija u Srpskoj, Govedarica smatra da bi najbolje bilo da se promeni Poslovnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da se decidno kaže da nema više interpelacija, jer ih "ne dozvoljava Milorad Dodik".

- Čega se to Dodik plaši? Da pričamo u kakvom stanju je budžet Republike Srpske, da pričamo koliko su banke pojele para građana Srpske - upitao je Govedarica i poručio da će opozicija nastaviti da predlaže interpelacije.

Govoreći o članstvu BiH u NATO, Govedarica je ponovio da su sve akte u vezi s tim doneli funkcioneri SNSD.

- Ne znam zbog čega se pokušava napraviti prvorazredno političko pitanje oko toga kada niko od nas ne traži da se izjasnimo da li ćemo pristupiti NATO alijansi ili nećemo - rekao je Govedarica.

Komentarišući Dodikovu izjavu da narod u Hercegovini pali vatru, Govedarica je ocenio neprimerenim takve izjave na račun ljudi koji se bore da ugase požare u Republici Srpkoj.

Govoreći o uzajamnim optužbama između vršioca dužnosti tužioca BiH Gordane Tadić i ministra bezbednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, Govedarica kaže da bi Tadićeva trebala da radi svoj posao, a ne da se, kako kaže, na neprimjeren način verbalno obračunava sa ministrom bezbednosti, ma ko bio na toj funkciji.

- Tadićeva bi trebalo da počne da se bavi politikom, pa onda da traži ostavku i smenu Mektića. Mislim da je dosta neodmereno istupila u javnost i da bi trebalo da reaguje Visoki sudski i tužilački savet BiH - mišljenja je Govedarica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije opozicije na Dodikov zahtev da glavni revizor podnese ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2017

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica pozvao je danas glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegotu da ne podnosi ostavku i da nastavi da radi svoj posao..."Očigledno je da je to čovek koji radi po principima nezavisnosti i svih međunarodnih standarda. Borićemo se da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.