Dodiku nagrada za jačanje saradnje sa Srbijom

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku nagrada za jačanje saradnje sa Srbijom

Premijer Srbije Mirko Cvetković uručio Zlatni dinar Cara Dušana predsedniku RS Miloradu Dodiku za jačanje privrednih i kulturnih veza Srbije i Republike Srpske.

Cvetković je na svečanosti, koju je organizovao Klub privrednih novinara, istakao da je Dodik učinio pomak u uspostavljanju odličnih odnosa RS i Srbije.

- Samim tim što imamo dobre ekonomske odnose s Republikom Srpskom znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imamo dobre odnose i sa Bosnom i Hercegovinom, a Srbija nastoji da održi uspešne ekonomske odnose i sa ostalim zemljama regiona - rekao je Cvetković.

Dodik je posle uručenja priznanja izrazio želju da Republika Srpska i Srbija naprave jedinstveni privredni, kulturni i duhovni prostor.

- To je moj cilj i ja sam posvećen tom cilju, u nadi da će on ostvariti definitivan uspeh - rekao je Dodik i dodao da specijalni odnosi Republike Srpke i Srbije nisu samo mrtvo slovo na papiru, jer je vidljivo sve što je učinjeno kroz mnoge projekte koji su do sada sprovedeni.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.