Dodikov savetnik: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodikov savetnik: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Banjaluka -- Savetnik predsednika Republike Srpske Aleksandar Vranješ rekao je da su razlozi za stavljanje imena Milorada Dodika na "crnu listu" neuverljivi.

"Svu politiku predsednik Dodik je posvetio sprovođenju Dejtonskog sporazuma, da bi ga sad upravo oni koji prekrajaju Dejton sankcionisali". rekao je Vranješ za RTRS.

On je dodao da ovaj potez dodatno usporava BiH na evropskom putu.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana američko Ministarstvo finanansija uvelo sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku navodeći da je razlog za to "opstruiranje primene Dejtonskog sporazuma."

Sankcije, koje je uvela Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija, omogućavaju američkim vlastima da blokiraju pristup bilo kojoj imovini ili sredstvima Dodika koja su pod jurisdikcijiom SAD.

Predsednik Republike Srpske prethodno nije dobio ni diplomatsku ni običnu vizu za put u SAD povodom inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trama.

Dodik je za sutra najavio konferenciju za novinare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodikov savetnik: Razlozi SAD za sankcije su neuverljivi

Izvor: RTS, 18.Jan.2017

Razlozi za stavljanje imena Milorada Dodika na "crnu listu" su neuverljivi, rekao je savetnik predsednika Republike Srpske Aleksandar Vranješ. .  "Svu politiku predsednik Dodik je posvetio sprovođenju Dejtonskog sporazuma,...

Nastavak na RTS...

Naslovna strana za sredu, 18. decembar 2017. godine

Izvor: Beta, 18.Jan.2017

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 18. januara pišu o zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine, potencijalnim kandidatima za predsednika Srbije i aktivnostima premijera Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.ALO  -  "Ameri uveli sankcije Dodiku", američka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.