Dodik verbalno napao novinarku Bete

Izvor: B92, 02.Jun.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik verbalno napao novinarku Bete

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević.

On je izneo primedbe na njen novinarski rad i poručio joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS.

Nakon što je novinarka pokušala da postavi pitanje Dodikovom gostu, ministru unutrašnjih poslova Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivici Dačicu, predsednik RS je svog predstavnika za medije upitao: "Ko je ova?". Novinarka Bete se predstavila, na šta je Dodik rekao: Šta ćeš ti ovde?

Na pitanje novinarke da li je zabranjeno doći na konferenciju za novinare on je odgovorio da "nije zabranjeno, ali me čudi šta ćeš ti tu".

"Otkud vam obraz da uopšte dođete tu, na način kako radite?", kazao je Dodik.

Na konstataciju novinarke da je u javnoj instituciji i da ima pravo tu da bude, Dodik je rekao da što se "njega tiče ne mora nikada ni doći".

Dopisnica Bete je potom postavila pitanje Dačiću, a onda je Dodik "pojasnio" zbog čega se protivi njenom ulasku u predsedničku palatu.

"Da se razjasnimo. Ova gospođa ovde je lažljiva i šalje lažne informacije. Tako je poslala putem Bete priču o, recimo, izgradnji zgrade Vlade. Nema nimalo obraza da dođe ovde, nikada se nije izvinila posle sudskog postupka", kazao je Dodik.

Na pitanje dopisnice Bete za šta da se izvini, Dodik joj je rekao da više "ne dolazi" u palatu predsednika RS.

"Nemojte više ovde da dolazite. Je li vam jasno, nemojte više da dolazite ovde, možete odmah izaći odavde", nastavio je Dodik.

Na konstataciju dopisnice Bete da joj to ne može zabraniti, predsednik RS je rekao: Brišite odavde.

Dopisnica Bete iz Banjaluke je februara 2009. godine objavila informaciju da je Državna agencija za istrage i zaštitu podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, tereteći ga da je zajedno sa svojim bliskim saradnicima na više građevinskih projekata oštetio budžete RS i BiH za više od 115 miliona maraka.

Tužilaštvo BiH je prošle godine najveći deo predmeta ustupilo Specijalnom tužilaštvu RS, koje je potom obustavilo istragu.

Direktor agencije Beta Ivan Cvejić kaže za B92 da to nije prvi ovakav ispad predsednika Republike Srpske. On dodaje da političari, bez obzira na svoju funkciju, moraju da sarađuju sa medijima i omoguće im da rade svoj posao.

Cvejić je rekao da na ovakav način novinari ne mogu da obavljaju svoj posao, a da to nije prvi put da tako prođu novinari u Banjluci. On je najavio žalbu novinarski udruženjima i u Srbiji i u republici Srpskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik verbalno napao novinarku Bete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2012

BANJALUKA -..Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS...Nakon što je novinarka pokušala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik izvređao i izbacio novinarku sa konferencije

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2012

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS...Pošto je novinarka pokušala da postavi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dodik verbalno napao novinarku

Izvor: Mondo, 02.Jun.2012

Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta i poručio joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.