Dodik se protivi zabrani filma Andželine Džoli

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik se protivi zabrani filma Andželine Džoli

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nije gledao film Andželine Džoli "U zemlji krvi i meda", ali da nema ništa protiv toga da se taj film prikazuje u RS i da kritika da svoje mišljenje.

Dodik smatra da se iz Federacije BiH pokušavaju plasirati laži da je film zabranjen za prikazivanje u RS i to po "Gebelsovom sistemu da se prvo plasira laž, koja tri puta ponovljena postaje istina".

"Podrazumeva se da film pripada umetnosti, a kako Andželina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Džoli vidi stvari, samo je jedno od viđenja i ništa više", rekao je Dodik, preneli su mediji u BiH.

On je istakao da će se posle prikazivanja filma videti da li je "film grubi falsifikat i ima li svoje opravdanje".

Centar za postkonfliktna istraživanja u saradnji sa autorom filma "U zemlji krvi i meda" Andželinom Džoli organizovao je u nedelju u Sarajevu prikazivanje filma za predstavnike 11 udruženja porodica žrtava rata. Predstavnici srpskih udruženja najavili su da će zatražiti zabranu prikazivanja filma u Republici Srpskoj zbog toga što su Srbi u pomenutom filmu, kako ocenjuju, prikazani kao zločinci i silovatelji.

Povezane vesti: Branko Đurić: Muka mi je od pitanja o Andželini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.