Dodik se izvinio porodici Dragičević, krivična prijava protiv patologa

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik se izvinio porodici Dragičević, krivična prijava protiv patologa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izvinio se porodici stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića zbog toga što je, kako je naveo, nešto pogrešno rekao. U međuvremenu, protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana MUP RS je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević".
"Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam nešto pogrešno, za to pogrešno se izvinjavam. Običan sam čovek, ali i čovek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osećaj saosećanja sa ljudima u njihovim tragedijama", rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je apelovao na tužilaštvo da ubrza rasvetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića jer je to jedino mesto gde to može biti rešeno.
"Apelujem, zahtevam, molim, tražim i sve što je potrebno da tužilaštvo ubrza neophodne radnje", rekao je Dodik.
Iz Okružnog javnog tužilaštva za RTRS je potvrđeno da je prijava protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana prosleđena Republičkom tužilaštvu i to, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na nadležno postupanje.
Ta televizija podseća da je pre nekoliko dana Alenu Kukiću iz Banjaluke određen pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dva policajaca, zbog sumnje da su izgubili donji veš pokojnog Davida, koji bi mogao da posluži kao dokaz u ovom slučaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv patologa zbog slučaja Dragičević

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2018

MUP RS podigao je krivičnu prijavu protiv patologa Željka Karana, koji je vršio obdukciju tela stradalog mladića Davida Dragičevića, zbog zloupotrebe položaja...Prijava protiv patologa Željka Karana stigla je u Okružno tužilaštvo Banjaluka, te je prosleđena na postupanje posebnom odeljenju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.