Dodik s rukovodstvom Novog Grada o stanju u toj opštini

Izvor: Cafe.ba, 13.Dec.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik s rukovodstvom Novog Grada o stanju u toj opštini

U Novi Grad stigao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. S rukovodstvom ove lokalne zajednice razgovara o stanju u toj opštini.

U toku je sastanak predsjednika Dodika s načelnicom Novog Grada Snježanom Railić.

Predsjednik Dodik stigao je u Novi Grad nekoliko dana nakon što je SIPA u ovoj opštini uhapsila pet lica srpske nacionalnosti zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad Bošnjacima 1992. godine i tom prilikom pretresla i objekte novogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Policijske stanice, Opštine i lokalnog komunalnog preduzeća.

Zbog toga su Vlada Srpske i Parlament odlučili da prekinu saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH i Sipom. Predsjednik Milorad Dodik tada je poručio da se Republika Srpska mora suprotstaviti takvom ponašanju pravosudnih institucija i Sipe.

Dodik je pozivao ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i druge predstavnike institucija BiH da sa organima Srpske dogovore protokole i procedure u vezi s budućim akcijama Sipe.

Podsjetio je da je bezbjednost u nadležnosti entiteta i da Srpska neće dozvoliti upade Sipe u njene institucije bez saradnje s policijom RS.

Forum za bezbjednost opštine Novi Grad, najžešće je osudio način na koji su pripadnici Sipe izvršili pretres ovih objekata poručivši da je SIPA traženu dokumentaciju mogla dobiti na najmanje dva načina – pisanim putem ili dolaskom jednog inspektora s nalogom.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.