Dodik proglasio pobedu u trci za člana Predsedništva BiH

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik proglasio pobedu u trci za člana Predsedništva BiH

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik proglasio je pobedu na izborima za člana Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda. Dodik je na konferenciji za novinare u Banja Luci izjavio da je na osnovu 85,60 odsto obrađenih glasačkih mesta u Republici Srpskoj, dobio 320.000 glasova birača.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je obrađeno 39 odsto biračkih mesta, na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kojima je Dodik osvoji više od 120.000 glasova ili 57 odsto, a Ivanić oko 90.000 ili 43 odsto glasova.

"Imamo i pet odsto prebrojanih biračkih mesta za predsednika RS, gde 56 odsto glasova ima Željka Cvijanović", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare.

Izborni štab Partije demokratskog progresa (PDP) saopštio je večeras da na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova, Mladen Ivanić vodi ispred Dodika za oko devet hiljada glasova.

Dodao je i da je njegov protivkandidat Mladen Ivanić dobio 250.000 glasova i da je ta razlika nedostižna.

Dodik je rekao i da ga ne zanima ko je izabran za članove Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda, poručivši da će on zastupati interese RS.

Rekao je i da je na osnovu 35 odsto biračkih mesta, kandidatkinja SNSD-a osvojila 54 odsto glasova na izborima za predsednika RS.

Izborni štab Partije demokratskog pokreta (PDP) saopštio je, s druge strane, da na osnovu 451.986 ili dve trećine obrađenih glasova Dodik vodi u odnosu na Mladena Ivanića za blizu 1.700 glasova ili 0,42 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.