Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD

BANJALUKA -

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je ponovo izbran na tu funkciju, na 4. Saboru te stranke u Zvorniku.

Na Saboru stranke Dodik je dobio jednoglasnu podršku 593 prisutnih delegata, a izabrani su i Glavni i Nadzorni odbor, kao i druga stranačka tela.

SNSD je doneo i deklaracije "Subjektivitet RS-a u evropskim procesima", "Ekonomska stabilnost kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan od temelja političke stabilnosti", "Strateška opredeljenja SNSD u oblastima demografske i socijalne politike i zaštite prava žena"... prenela je FENA.

Dodik je, u izjavi novinarima, rekao da će SNSD i dalje raditi na afirmaciji Republike Srpske, kao potpisnice Dejtonskog sporazuma i poštovati nadležnosti BiH, ali će uporno tražiti i da se poštuju nadležnosti tog entiteta.

"Danas smo konstatovali da RS nije uzurpirala nijednu nadležnost BiH, a da je BiH masovno uzurpirala nadležnosti RS", kazao je Dodik i dodao da je SNSD "odredio politiku kojom će se boriti protiv daljih nametanja rešenja".

Dodik je, takođe, saopštio da će SNSD dati saglasnost na budžet institucija BiH za 2011. godinu, ukoliko uđe u parlamentarnu proceduru, samo ako bude manji za 15 do 18 procenata od prošlogodišnjeg, zbog teške ekonomske krize.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.