Dodik podržao akciju Izraela!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2014, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik podržao akciju Izraela!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu izraelskom premijeru i predsedniku izrazio je "potpuno razumevanje i podršku odlučnosti da na terorističke pretnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći bezbednost svojih građana i njihovu imovinu".

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske

Dodik je u pismu predsedniku Šimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanjahuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naveo da s "posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saoseća s prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael".

 

"Terorističke pretnje i akcije ekstremnih islamističkih grupa su pretnja celokupnoj svetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih pretnji", istakao je on. Dodik je ocenio da će se Izrael "odupreti takvim pretnjama i da će

se mir vratiti na celu teritoriju Izraela".

 

"Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosećanja sa vašim narodom", poručio je Dodik predsedniku i premijeru Izraela. Izrael je u utorak pokrenuo novu ofanzivu, s ciljem okončanja raketne paljbe iz Gaze, koja je poslednjih nedelja zadirala sve dublje u izraelsku teritoriju.

 

Okršaji su počdeli posle tenzija izazvanih ubistvom tri izraelska tinejdžera, posle čega je iz osvete ubijen i jedan palestinski tinejdžer. U petodnevnoj masovnoj izraelskoj vazdušnoj kampanji na Gazu poginulo je više od 130 Palestinaca, a oko 700 je ranjeno.

 

Svetske agencije javile su da se izraelska vojska sprema za kopnenu ofanzivu i da je na granicu s pojasom Gaze stiglo nekoliko desetina izraelskih tenkova. Ovo su najžešći sukobi Izraela i Hamasa od osmodnevne bitke vođene u novembru 2012.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.