Dodik podelio niz odlikovanja Amerikancima

Izvor: Vostok.rs, 09.Jan.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik podelio niz odlikovanja Amerikancima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je odlokovanja u Banjaluci povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

Ordenom časti sa zlatnim zracima za doprinos u unapređenju saradnje medicinskih ustanova iz Republike Srpske i SAD, kao i podrške razvoju i jačanju zdravstvenog sistema Republike Srpske, Dodik je odlikovao doktora Branka Bojovića i akademika Predraga Peška.

Dodik je Ordenom časti sa srebrnim zracima za doprinos u afirmaciji ljudskih prava, tolerancije među ljudima i narodima, kao i za doprinos u unapređenju saradnje medicinskih ustanova iz Republike Srpske sa medicinskim ustanovama iz SAD i Srbije odlikovao doktora Ričarda Džejmsa Redeta i Željka Kopanju, posthumno.

Ordenom Njegoša prvog reda za poseban doprinos u razvoju duhovne i humanitarne saradnje između srpskog i američkog naroda, kao i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmera u afirmaciji Republike Srpske, Dodik je odlikovao Akademiju Sveti Sava iz Čikaga, Pravoslavnu školu Sveti Sava iz Milvokija i Radio Republike Srpske.

Dodik je ordenom Njegoša drugog reda za rad, rezultate i doprinos u razvoju kulturne i humanitarne saradnje između srpskog i američkog naroda, kao i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmera u afirmaciji Republike Srpske odlikovao Sebastijan pres SAD i Kulturni centar Banski dvor iz Banjaluke.

Nijedna organizacija niti pojedinac nisu dobili odlikovanje za unapređenje odnosa Rusije i Republike Srpske.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.