Dodik odlikovao Irineja ordenom RS na lenti

Izvor: Blic, 09.Okt.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odlikovao Irineja ordenom RS na lenti

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik odlikovao je danas patrijarha srpskog Irineja ordenom Republike Srpske na lenti, a patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju i osveštao novosagrađen hram posvećen Pokrovu presvete Bogorodice u Modriči.

Patrijarh Irinej poručio je okupljenim vernicima da ostanu verni svom narodu, da vole svoju otadžbinu i da sa svojim predstavnicima sarađuju u najvećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogućoj meri.

"Saradnja naroda i onih koji vode narod vodi boljem stanju i rešavanju gorućih problema", kazao je patrijarh Irinej.

Dodik je rekao da je dolazak patrijarha srpskog danas u Modriču "veliki praznik sa porukama mira i ljubavi", dodajući da je odnos RS prema crkvi i svim verskim zajednicama važan element nacionalnog i narodnog identiteta.

"RS želi da afirmiše politiku mira koju propagira Srpska pravoslavna crkva i obezbedi da bude trajno mesto za ljude koji žele da žive tu i koji smatraju da je ovde naša zemlja i otadžbina", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, dolazak patrijarha Irineja u RS jača uverenje da se "ono što se radi u RS radi na najbolji mogući način, uz sve teškoće sa kojima se ona suočava".

Gradnja crkve u Višnjiku počela je 25. avgusta 2005. i među najvećim je pravoslavnim crkvama u RS.

Povezane vesti: Dodik sutra odlikuje patrijarha Irineja Dodik sutra sa patrijarhom Irinejem u Beogradu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik odlikovao patrijarha Irineja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2011

Predsednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik odlikovao je u nedelju patrijarha srpskog Irineja ordenom Republike Srpske na lenti, a patrijarh je služio liturgiju i osveštao novosagrađen hram u Modriči. Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je dolazak patrijarha u Modriču "veliki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dodik odlikovao patrijarha Irineja

Izvor: B92, 09.Okt.2011

Banja Luka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas patrijarha srpskog Irineja ordenom Republike Srpske na lenti...Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je dolazak patrijarha srpskog danas u Modriču "veliki praznik sa porukama mira i ljubavi", dodajući da je odnos RS prema...

Nastavak na B92...

Dodik odlikovao Irineja ordenom RS

Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Okt.2011, 02:41

Predsjednik Republike Srpske  Milorad Dodik odlikovao je u nedjelju patrijarha srpskog Irineja ordenom Republike Srpske na lenti, a patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju i osveštao novosagradjen hram posvećen Pokrovu presvete Bogorodice u Modriči.Patrijarh Irinej poručio je okupljenima...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Srbi da istraju u vjeri i dobru

Izvor: RSplaneta.com, 10.Okt.2011

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej osveštao je juče novosagrađeni hram Pokrova presvete Bogorodice u Višnjiku kod Modriče i tom prilikom poručio da Srbi treba da istraju u vjeri i dobru kojem ih uči crkva.

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.