Dodik odgovorio Mektiću na optužbe o švercu

Izvor: RTS, 29.Jun.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odgovorio Mektiću na optužbe o švercu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da su priče o tome kako se u ratu bavio švercom cigareta neutemeljene i da su opovrgnute ranije, jer se uvek pojavljuju pred neke izbore.
Milorad Dodik je naveo da je za vreme rata dobio najviše odlikovanje od tadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika RS Radovana Karadžića, te da je njegov ratni raspored bila Narodna skupština RS, čiji je poslanik bio tokom rata i učestvovao u donošenju svih važnih odluka, pa i one o osnivanju Vojske RS.

"Da sam podložan ucenama ne bih se bavio politikom. Sve što sam imao nameru da kažem rekao sam, a neko ko ima nameru to da ispituje može slobodno, na raspolaganju mu je sva dokumentacija. Ugovori postoje, stanovi su prodani i u tom pogledu nema ništa novo", rekao je Dodik.
Predsednik RS je rekao da se ne želi baviti ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, koji se ranije danas optužio Dodika da je iz Srbije u Srpsku uneo 200.000 evra, a da ga niko na granici nije pitao odakle mu taj novac.
"To je nekoliko puta već reciklirano u javnosti, kad god su izbori neko je pokretao vrstu te priče. Ponosan sam na sve što sam radio. Nikad o tome nisam govorio javno, bio sam komandir čete Vojne policije godinu dana, na aerodromu koji je u to vreme gađan i granatiran iz Hrvatske", rekao je predsednik Republike Srpske.
Naveo je da je pre rata imao fabriku nameštaja i u Banjaluci i u Beogradu, a da je u RS radilo 195 radnika od kojih je 42 bilo angažovano u Vojsci RS.
"Kao čovek koji se bavio biznisom, ulagao sam svoja lična sredstva da se osposobi pista kako bi avioni bezbednije mogli da sleću i poleću", istakao je Dodik.
Istakao je da će da nastavi da ukazuje na to da su u zajedničkim institucijama BiH ugroženi interesi RS, dodavši da to "javnost zna bolje od njega".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik o "švercu cigareta": Karadžić me je odlikovao u ratu

Izvor: B92, 29.Jun.2017

Predednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su priče o tome kako se u ratu bavio švercom cigareta neutemeljene...On je rekao i da su opovrgnute ranije, jer se uvek pojavljuju pred neke od izbora...Dodik je kazao da je za vreme rata dobio najviše odlikovanje od tadašnjeg predsednika RS...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.