Dodik odbacio tvrdnje o lošem uticaju Rusije u BiH

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odbacio tvrdnje o lošem uticaju Rusije u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je sve spekulacije o lošem uticaju Rusije u BiH, navodeći da je Rusija bila i ostala prijatelj Republike Srpske.

"RS nije dozvolila BiH da uvede sankcije Rusiji", kazao je Dodik na konferenciji za novinare posle sastanka sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom.

On je dalje rekao da je RS zahvalna Rusiji za principijelno očuvanje i afirmaciju Dejtonskog sporazuma, kao i stavljanje veta na britansku rezoluciju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Savetu bezbednosti o genocidu u Srebrenici.

"Ono što je bilo napisano u toj rezoluciji jednostavno nije istina i Rusija je to prepoznala", kazao je Dodik.

Upitan da li je "ruski čovek", predsednik RS je odgovorio da je on čovek koji pripada srpskom narodu, da voli i poštuje Rusiju, ali i da želi dobru saradnju sa svim nacijama i državama u regionu i svetu.

Prema njegovim rečima, priča o ruskom uticaju u BiH je veštački nametnuta.

Dodik je istakao da su u BiH stacionirani vojnici iz zapadnih zemalja, a ne iz Rusije, kao i da se iz američkih i britanskih izvora finansiraju mediji koji žele da destabiliziju RS.

On je naveo da se radi o 20 miliona dolara pomoći takvim medijima.

"Odbacujem tvrdnje o negativnom uticaju Rusije u BiH. Rusija je za nas pozitivna i radi fer i pravedno", kazao je Dodik.

On je još naveo da Lavrov deli njegovo mišljenje da u BiH treba da se okonča mandat OHR-a, kao i da Zapad treba da prestane da imenuje strane sudije u Sudu BiH.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje, a posebno "stara američka administracija u liku ambasadorke u BiH Morin Kormak", treba da se prestanu mešati u unutrašnje stvari BiH, ako se želi da BiH postane normalna zemlja.

"Mešanje američke ambasadorke je prevršilo svaku meru", naglasio je Dodik.

On je kazao da je sa ruskim šefom diplomatije razgovarao i o unapređenju privredne i kuturne saradnje.

Dodik je Lavrova odlikovao ordenom RS na ogrlici.

Sastankom sa rukovodstvom RS, Lavrov je okončao svoju posetu BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

DODIK I LAVROV JASNO I GLASNO PORUČILI IZ BANJALUKE: Kada ovde imate vojno prisustvo Zapada, a nijednog ruskog vojnika, besmisleno je pričati o RUSKOM uticaju! (FOTO)

Izvor: Kurir, 21.Sep.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je danas sve spekulacije o lošem uticaju Rusije u BiH, navodeći da je Rusija bila i ostala prijatelj Republike Srpske.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.