Dodik na crnoj listi džihadista?

Izvor: Mondo, 31.Avg.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik na crnoj listi džihadista?

Teroristička organizacija "Islamska država" uvrstila je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na svoju evropsku crnu listu za odstrel, saznaje "Euroblic".

Foto: Anadolija/Miomir Jakovljević

Dodik je na 11. mestu liste na kojoj su predsednici i premijeri zemalja EU i regiona, kao što su predsednik Francuske Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel i drugi državnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Predsednik Republike Srpske potvrdio je za "Euroblic" da je upoznat o toj informaciji.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević potvrdio je da su na listi "Islamske države" njeni najveći protivnici, među kojima je i predsednik Srpske.

"On je jedna osoba iz BiH koja je na meti islamista i tu se našao zbog suprotstavljanja islamizaciji BiH", naveo je Galijašević.

On je dodao da su na listi "Islamske države" državnici koji nanose štetu radikalnim islamistima i pretnja su ostvarivanju ciljeva ove terorističke organizacije u Evropi.

Galijašević je naveo da je reč o listama do kojih su došle evropske obaveštajne agencije.

Stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić rekao je da je uveren da MUP Republike Srpske preduzima mere po ovom pitanju i ocenio da nije dobro što nema dovoljne usklađenosti bezbednosnih agencija u BiH.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dodik na crnoj listi tzv. Islamske države

Izvor: Cafe.ba, 31.Avg.2016

Teroristička organizacija Islamska država uvrstila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na svoju evropsku crnu listu za odstrel, saznaje Euroblic.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.