Dodik: Zvizdićeva poseta Americi je lični čin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zvizdićeva poseta Americi je lični čin

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.

"Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Savetu ministara (u tehničkom mandatu) mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate", rekao je Dodik za Srnu.

Kako je rekao, insistiranje Zvizdića na NATO integracijama je suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

"Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država", rekao je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt departmentu Metjuom Palmerom, na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH i založio se za integracije BiH u NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"INSISTIRANJE NA NATO INTEGRACIJAMA SUPROTNO VOLJI NARODA" Dodik: Zvizdić nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH

Izvor: Blic, 22.Okt.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.