Izvor: S media, 05.Jun.2012, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Vidimo opasnost od učešća LDP u novoj Vladi Srbije

"Ne očekujem nikakvo pomirenje sa Čedomirom Jovanovićem, niti njegovo izvinjenje zbog stavova koje iznosi o Republici Srpskoj, a uostalom izvinjenja nisu dovoljna garancija da u Vladi Srbije neće zastupati politiku protivnu interesima srpskog naroda preko Drine", kaže za Danas predsednik RS Milorad Dodik povodom navodnih uslova koje je SPS postavio za učešće LDP u novoj vladi.

Dodik u razgovoru za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Danas ponavlja da ne podržava formiranje vlade u Beogradu u kojoj bi bio LDP, kao i da bi se u tom slučaju mogli pogoršati odnosi Srbije i RS.

Dodik napao novinarku: Vi lažete, brišite odavde! (VIDEO)

LDP: Interesuje nas budućnost Srbije, a ne Dodikov stav

Dačić: Još ne postoji većina za formiranje vlade (FOTO+VIDEO)

On kaže da podržava „jaku i modernu Srbiju, ali Jovanović ne može da predstavlja deo takve slike zemlje“. „Vidimo opasnost od učešća LDP u novoj Vladi Srbije, jer njihov lider servira strancima, tako da će im samo klimati glavom i raditi ono što mu kažu, što može biti otežavajući faktor u saradnji Srbije i Republike Srpske“, naglašava Dodik.

Predsednik RS napominje da ne želi da ulazi ni u kakve spekulacije u vezi s formiranjem buduće Vlade Srbije, kao i da se „svakodnevno bori za status Srpske“ i jačanje njene autonomije.

U skladu s tim, navikao sam na mnoga osporavanja iz Sarajeva, ali ne očekujem da slične izjave stižu i iz Beograda. Čedomir Jovanović predstavlja političku opciju koja je propala u svetu, tako da mislim da može biti pogubna i za Srbiju“, ocenjuje Milorad Dodik.

(Danas)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.