Dodik: Tokom mog mandata neće se glasati o ANP

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Tokom mog mandata neće se glasati o ANP

Milorad Dodik je rekao da nije imao ništa protiv toga da se Godišnji nacionalni plan nađe na dnevnom redu današnje sednice Predsedništva BiH, ali da bi glasao protiv da se ta tačka našla na redovnoj sednici.
U Sarajevu je danas, sa pola sata zakašnjenja, održana redovna sednica Predsedništva BiH. Milorad Dodik, Željko Komšić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Šefik Džaferović postigli su dogovor da skinu sa dnevnog reda Godišnji nacionalni plan i još 13 spornih tačaka.

Vanredna sednica o kandidatu za predsedavajućeg Saveta ministara je otkazana.
"Nema potrebe da razgovaramo o ANP, to se neće desiti, srpska strana i ja nećemo glasati za to. NATO je za nas neprihvatljiv. Član 3 Sporazuma o principima za formiranje vlasti na nivou BiH je bio okvir za rješavanje tog pitanja. Mi Srbi imamo ranije donesene odluke koje ne mogu biti poništene", istakao je Dodik.
Dodik je naveo da je nakon odluke o skidanju ANP sa dnevnog reda redovne sednice, bilo iluzorno održavati vanrednu sednicu posvećenu kandidatu za predsedavajućeg Saveta ministara, istakavši još jednom potrebu da se što pre formira ovaj savjet
Dodik je naveo da nije u pitanju "kupovanje vremena", da se sadašnjom situacijom ništa ne rešava i da BiH ulazi u novi zastoj.
Jasno je poručio da se u njegovom mandatu neće desiti glasanje o ANP.
Dodao je da je neprihvatljiva i odrednica "nacionalni" u Godišnjem nacionalnom planu, jer u BiH postoje tri konstitutivna naroda, a ne nacija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: Nikada neću glasati za ANP i ulazak BiH u NATO

Izvor: Beta, 20.Avg.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nikada neće glasati za Godišnji nacionalni plan (ANP), koji znači aktiviranje MAP-a (Akcionog plana za članstvo u NATO).On je kazao da su se članovi Predsedništva BiH dogovorili da se sa dnevnog reda za danas zakazane redovne sednice skine...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.