Dodik: Stranci hoće da se napiju krvi srpskom narodu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2017, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stranci hoće da se "napiju krvi srpskom narodu"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će institucije Srpske podržati optužene članove Republičke komisije za referendum i smatra da je optužnica sprovođenje muslimanske politike u BiH, kao i da neće biti osuđujuće presude ako ima pravde.

On je za RTRS rekao da optužnica pokazuje kakva je BiH zemlja i da se na ovaj način sudi jednom narodu kojem želi da se ukine pravo na referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao način izjašnjavanja o važnim pitanjima, poput Dana Republike koji je narod smatrao važnim s obzirom na izlaznost.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće odustati od takve mogućnosti i najavio je izmene ili donošenje novog zakona o referendumu. On je istakao da se Srpska drži slova Dejtonskog sporazuma i Ustava, a da postoji niz institucija na nivou BiH koje nemaju ustavnu podlogu, ali imaju podršku međunarodnog faktora.

- Doći će dan kada će se sve to srušiti kao kula od karata. Ovako se ne može graditi BiH -  naglasio je Dodik i dodao da je BiH fikcija koja se brani nezakonitim i neustavnim sredstvima.

Napominjući da se radi na donošenju novog zakona o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da iza ove institucije stoji međunarodni faktor koji je osetio priliku da se posredstvom te priče "napije krvi srpskom narodu".

- Javnost u Republici Srpskoj mora da zna da Sud i Tužilaštvo BiH postoje samo da bi urušIli, ponizili i obesmislili RS, ništa više", rekao je Dodik i dodao da je jasno da Srbi ne bi mogli živeti u BiH ako bi se ukinula Srpska, čemu Sarajevo teži.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.