Dodik: Stabilan rast, učinjeno sve za plate

Izvor: B92, 18.Sep.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stabilan rast, učinjeno sve za plate

Trebinje -- Republika Srpska ima stabilnu ekonomiju sa rastom od tri odsto za devet meseci ove godine, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako kaže, učinjeno je sve da budu zadržane plate u javnom sektoru na nivou koji je omogućio taj rast.

Dodik je nakon sastanka sa privrednicima rekao da tradicionalno razgovara sa privrednicima iz različitih delatnosti o tome kako da se poboljša privredni ambijent.

On je napomenuo da i privrednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraju da budu više uključeni u donošenje javnih odluka koje sistematski regulišu privredu.

“Trebinje, koje je pre 10 do 15 godina isključivo bilo motivisano i koncentrisano na to da svoju privrednu aktivnost bazira na Elektrani koja je ovde postojala, danas već ima nove trendove u proizvodnji kao što su vino, ribarstvo, prehrambena industrija koju je razvio Rodoljub Drašković, turizam”, naglasio je Dodik.

On je istakao da je Trebinje uspelo da izvrši disperziju privrednih struktura na dobrobit ovog mesta, što traži uvezanost lokalnih struktura vlasti, republičkih, ali i kapaciteta “Elektroprivrede” koja treba sa stanovišta mogućnosti koje daje zakon, te kapacitete da koristiti za lokalni razvoj.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.