Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska nije prepreka realizaciji aranžmana sa MMFom već FBiH

NOVI SAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska nije prepreka realizaciji aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ već Federacija BiH /FBiH/.

Dodik je podsjetio da je BiH ušla u arnažman sa MMF-om, da je Srpska dio tog aranžmana i da je ispunila sve svoje obaveze, ali da to nisu uradili drugi nivoi vlasti.

On je napomenuo da su ranije, kada Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpska nije mogla da ispuni obaveze, sredstva MMF-a redovno išla prema FBiH.

"Sada kada Srpska ispunjava obaveze, FBiH to ne čini, kao ni zajednički nivo. To govori o selekciji koja je za nas potpuno neprihvatljiva", rekao je Dodik Srni poslije razgovora sa predsjednikom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem.

Prema njegovim riječima, uprkos tome Republika Srpska održava stabilnost budžeta i svih drugih obaveza, na vrijeme izvršava obaveze kada je riječ o platama i penzijama, ali bi sredstva MMF bila dobra za strukturalno prilagođavanje i dala bi mogućnost veće likvidnost javnih računa.

"U svakom slučaju dobro bi došla, ali ne bi nas ni značajno ugrozila. Nisam optimista što se tiče FBiH koja je u potpunom kolapsu", rekao je Dodik, te podsjetio da su nedavno predstavnici hrvatskih stranaka napustili sjednicu federalnog Parlamenta.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na predstojećim predsjedničkim izborima glasati za Aleksandra Vučića.

On je u Novom Sadu istakao da do sada nije glasao na srpskim izborima i da će to učiniti u Konzulatu Srbije u Banjaluci.

„Hoćete da vam kažem za koga ću da glasam?“, upitao je Dodik prisutne i potom dobio veliki aplauz.

Dodik je istakao da „nema ništa bolje za narod nego da masovno podrži lidera, kao i da Srbija ne smije da se dijeli i da mora da dâ znak lideru“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.