Dodik: Srpska neće primiti migrante u Medeno Polje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska neće primiti migrante u Medeno Polje

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmešteni u srpsko povratničko selo Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi RTRS

"To je smišljeno u Sarajevu, da bi Srbi bili proterani iz Medenog Polja, odnosno sa vekovnih ognjišta", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dodik i dodao da bi ta odluka imala političku dimenziju.

Srpski član Predsedništva BiH je istakao da deo bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, jer bi oni u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da Republika Srpska, po pitanju migranata, ima jasan stav i da neće dozvoliti prihvatne centre na svojoj teritoriji.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je hitno izmeštanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.