Dodik: Srbi u RS se bore za slobodu

Izvor: B92, 13.Sep.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbi u RS se bore za slobodu

Banjaluka -- Milorad Dodik je rekao da je potrebno razumevanje okruženja i sveta za ono što je srpski narod u RS hteo i želeo da ostvari, a to je jednakost sa drugima.

Predsednik Republike Srpske je rekao i da RS nikada neće zaboraviti one koji su se borili za njenu slobodu i one koje su u toj borbi poginuli, istakavši da su mnogi pokušali da tu borbu predstave kao nečasnu, koja je sadržavala i kršenje međunarodnih prava, što nije istina.

Dodik je uručio u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Banjaluci odlikovanja "Medalja zasluga za narod" porodicama 23 poginula borca Vojske Republike Srpske, povodom 15. septembra - Dana poginulih i nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je tom prilikom ukazao i na dvoličnost mnogih institucija koje su bile zadužene da presuđuju, kao što je Haški tribunal, koji je gotovo kolektivno optužio sve nosioce političkih i vojnih funkcija RS.

"Sada saznajemo od njihovih sudija da su bili pod političkim uticajem i da su donosili političke odluke", kazao je predsednik RS i istakao da je to još samo jedan dokaz da istina mora na kraju da pobedi, a "istina je da je jedan narod stvarao RS, jer je to hteo i voleo".

On je rekao i da je RS danas stabilna, sređena, ima aktivan, pozitivan i patriotski odnos prema svima.

"Republika Srpska nije stigla svima da vrati ono što je trebalo, ali ovo su naše mogućnosti, ono što možemo", poručio je on, a prenose mediji u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.