Dodik: SNSD neće u vlast na državnom nivou

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: SNSD neće u vlast na državnom nivou

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da je vlast na državnom nivou nesposobna, ali da njegova stranka ne namerava da uđe u vlast na nivou BiH

Dodik je rekao da SNSD ne može biti u vlasti u kojoj bi joj partneri bili Stranka demokratske akcije (SDA) i Srpska demokratska stranka (SDS).

"SNSD nema nameru da se bavi pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekonstruisanja vlasti nigde, ni na nivou BiH, a u RS mi smo stabilizovali institucije i one rade u punom kapacitetu onoga što moraju i trebaju raditi2, kazao je Dodik posle sastanka s predsedavajućim Predsedništva BiH i liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

On je dodao da bi SNSD ušao u vlast na državnom nivou ako bi imao partnere koji bi "poput HDZ-a radili na strateškim pitanjima koja bi bila jasan putokaz kojim bi išla BiH".

Dodik je optužio SDS da je "pristao da bude deo politike (lidera SDA) Bakira Izetbegovića i njegovih klanova u BiH", dodavši da Srbi "nemaju svoje institucionalne predstavnike na nivou BiH, već predstavnike nekih partija koji ne rade u interesu Republike Srpske".

Komentarišući ocene Izetbegovića da će moguće održavanje referendum u RS dovesti do međunacionalnih sukoba, predsednik RS je kazao da "Srbi i Republika Srpska sigurno neće ratovati i da je referendum u Republici Srpskoj usmeren ka miru i rešavanju problema u pravosuđu BiH".

"Mi sigurno nećemo ratovati, a ako Bakir Izetbegović ima pripremljene neke harange, to ćemo saznati veoma brzo", naveo je Dodik.

Čović je rekao da sastanak sa Dodikom ne treba dovoditi ni u kakvu vezu sa sutrašnjim sastankom sa predsednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

"Ovi razgovori usmereni su, pre svega, na pravljenje nekih iskoraka u BiH. Ovi sastanci nisu proizvod novih platformi, nego kontinuitet razmišljanja da moramo da radimo dobre stvari i pokrenemo procese u BiH posebno kada je reč o socijalnoj i ekonomskoj politici, te da kroz reorganizaciju obezbedimo ravnopravnost", kazao je Čović.

Prema njegovim rečima, sa Dodikom uglavnom ima usuglašene stavove o velikom broju pitanja u vezi s budućnošću BiH i onome što bi trebalo uraditi naredne dve godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.