Dodik: RS za zajedničke institucije

Izvor: B92, 28.Avg.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS za zajedničke institucije

Pale -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je RS odavno spremna za učešće i ulazak u institucije BiH.

On je dodao da se, što se tiče RS, može odmah formirati Savet ministara BiH.

"RS traži ono što joj pripada, a to su četiri ministarska mesta, od kojih je jedno Ministarstvo inostranih poslova BiH", rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je kazao da nema poverenja da funkciju ministara inostranih poslova obavlja neko od Bošnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa ni Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, da se ne bi ponovilo, kao u slučaju aktuelnog ministra Svena Alkalaja, koji je, kako navodi, išao po svetu i "blatio RS".

Dodik je kazao da što se tiče RS, formiranju Saveta ministara BiH može se pristupiti za nekoliko dana, pa i sati.

"To ne znači bilo kakav truli kompromis. Svi budući sastanci na nivou BiH podrazumevaju potrebu da bude uvažen princip rotacije i činjenica da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda i da struktura mora da se održava pri formiranju vlasti", istakao je Dodik.

On je, kako su preneli lokalni mediji, najavio da će 2. septembra na Jahorini biti održan sastanak rukovodstava dve najjače stranke u RS - SNSD i SDS-a na kome će se razmatrati zajednički nastup u institucijama BiH i realizaciji platforme zajedničkog delovanja u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.