Dodik: RS podržava Srbe na Kosovu

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS podržava Srbe na Kosovu

Srbi na Kosovu treba da se izbore za svoja legitimna prava i u tome će ih podržati Republika Srpska, izjavio Milorad Dodik. Nametnute odluke naroda samo jednog naroda ne mogu biti legitimne.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava napore Srba na Kosovu da se izbore za svoja legitimna prava i dodao da RS ne može prihvatiti "nametnute odluke samo jednog naroda".



"Medjunarodna zajednica u kontinuitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vrši loše poteze prema srpskom narodu gde god se on nalazi, posebno na Kosovu, ignorišući njihove zahteve. Ta loša praksa ogleda se u nasilju koje je podržano i koje sprovodi vojna i policijska misija na Kosovu, a isključivo u funkciji albanskih interesa", istakao je Dodik posle sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova.


Rasmusen: Bez istrage o delovanju Kfora na Kosovu

Malović: Dobra saradnja Srbije i Britanije

Valdner: EU nakon rešavanja statusa Kosova

Navodeći da je za RS Kosovo "nepriznata tvorevina", jer srpski predstavnici nisu dali saglasnost da BiH prizna nezavisno Kosovo, Dodik je kazao da vlasti u RS nikada nisu krile da su na strani zahteva Srba sa Kosova.

Predstavnici srpskih opština sa Kosova izjavili su da je srpski narod na tom području "odlučan i jedinstven u odbrani svojih ognjišta dokle god bude potrebno", poručujući da nikada neće pristati da bude deo nezavisnog Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da je RS pokazala apsolutnu podršku srpskom narodu na Kosovu, ističući da se od 25. jula do danas "vrši teror i nasilje nad srpskim stanovništvom na severu Kosova".

"U poslednje vreme radujemo se više odlasku u RS i u Banjaluku, nego u Beograd", kazao je Ristić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da se zbog odnosa vlasti i medija iz RS prema situaciji u kojoj se nalaze Srbi na severu Kosova, kosovski Srbi sada "više osećaju delom RS nego Srbije".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republika Srpska uz Srbe sa Kosova

Izvor: Večernje novosti, 03.Okt.2011

Predsednik RS primio rukovodstvo opština Kosovskomitrovačkog okruga i rekao da RS snažno podržava opravdane napore Srba na Kosmetu da izbore svoja prava

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.