Dodik: Odluka CIK-a da odgodi izbore nelegitimna

Izvor: RTS, 23.Maj.2020, 15:29

Dodik: Odluka CIK-a da odgodi izbore nelegitimna

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da je odluka Centralne izborne komisije da odloži lokalne izbore u BiH nelegitimna.
"CIK je nelegitiman jer nije sprovedena validna procedura prilikom izbora njegovih članova. SNSD-u nije problem održavanje izbora i nama ne odgovara prolongiranje", rekao je Dodik, prenosi RTRS i dodao da bi njegova stranka želela da se izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << održe u zakonom predviđenom roku.

Rekao je da je neko drugi želeo odlaganje izbora i da je upravo zato i nameštena komisija koja nema legitimitet.
"Ovakva odluka je doprinos samo većoj konfuziji oko izbora", kaže Dodik.
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sednici u Sarajevu odlučila da se lokalni izbori ove godine održe 15. novembra umesto 4. oktobra.
 
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nelegitimna odluka

Izvor: B92, 23.Maj.2020

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka Centralne izborne komisije da odloži lokalne izbore u BiH nelegitimna..."CIK je nelegitiman jer nije sprovedena validna procedura prilikom izbora njegovih članova. SNSD-u nije problem održavanje izbora i nama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.