Dodik: Nemamo nameru da narušimo stabilnost u regionu

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nemamo nameru da narušimo stabilnost u regionu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je RS posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost, ali da će se političkim sredstvima boriti za prava Srpske, zagarantovana Dejtonskim sporazumom.

"Republika Srpska je posvećena miru i imamo samo jedan problem - da se borimo sa onima koji su mislili da će Srpska biti trenutna pojava na političkoj i teritorijalnoj karti Evrope. Mi koji vodimo RS smatramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naša trajna obaveza da je branimo", rekao je Dodik u Beogradu nakon što mu je humanitarna organizacija Japansko društvo uručila nagradu.

Ističući da RS poštuje Dejtonski sporazum, Dodik je naglasio da Bosna i Hercegovina "onakva kakva je zapisana u Dejtonskom sporazumu" nije problem, ali da jeste "ona koju bi neki želeli".

"BiH u kojoj RS trajno postoji, neumanjenje snage ni povećane snage, za nas nije problem, svaka druga Bosna - koja nema RS ili koja bi bila unitarna, ima problem sa našim političkim stavom", rekao je Dodik, koji je na izborima u oktobru ponovo izabran za predsednika RS.

On je istakao i da poštuje reforme koje je započela srpska vlada i dodao da samo jaka Srbija može biti garant stabilnosti i mira u regionu.

Dodiku je nagrada dodeljena za celokupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: RS posvećena miru u regionu

Izvor: B92, 26.Nov.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost...On je dodao da će se RS političkim sredstvima boriti za prava Srpske, zagarantovana Dejtonskim sporazumom..."Republika Srpska je posvećena miru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.