Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Mišljenje Izetbegovića nije važno

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu nije važno mišljenje lidera SDA Bakira Izetbegovića i da ta stranka kao gubitnik na lokalnim izborima u BiH ima pravo da se ljuti.

Komentarišući stav Predsjedništva SDA da će pružiti podršku Bošnjacima u Republici Srpskoj da podnesu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << predsjednik Srpske je rekao da je poznat pristup bošnjačkih političara da treba da budu proganjani političari iz Republike Srpske.

"To je doprinos `sabranim djelima` Bakira Izetbegovića. Izetbegović je tek lider jedne partije koja je jaka kod muslimana i ništa više, ima svoje probleme koje pokušava da riješi i palo mu je na pamet da sve i svašta ganja, potiskuje ili preporučuje da ganjaju Milorada Dodika", rekao je predsjednik Srpske, koji je lider SNSD-a.

On je poručio da svako ko misli da treba da ga tuži to i uradi, ali da je drugo pitanje ako se time bavi jedna politička partija.

"Ne čitam saopštenja SDA, ali mislim da mi imamo daleko bolje poruke - da je partija na vlasti SNSD zajedno sa koalicionim partnerima /DNS i SP/ odnio maestralnu pobjedu", istakao je Dodik.

On je naveo da su SNSD i koalicioni partneri osvojili načelnička mjesta u mnogim opštinama, te ponovio da neće biti ponovljenih izbora u Srebrenici.

"Znam da je za njih bolno da njihova vedeta /Ćamil/ Duraković, koji je mislio da je perjanica politike Bošnjaka na ovim prostorima, izgubi izbore od dobrog momka Mladena Grujičića, anonimnog za opseg onoga što je Duraković gradio za sebe i izgubio izbore, što govori da nije čak uspio da pređe ni Srebrenicu kao prag u političkom smislu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je prisustvo policije bilo isključivo po nalogu tužioca, te da je u tom smislu sve jasno.

Dodik je naveo da je i SNSD razočaran zloupotrebom izbornog procesa u Bijeljini, ali da čeka odluku nadležnih organa.

"Činjenica je da su prvi ljudi SDS-a uzimali lične karte od Roma i glasali za njih, što govori o zloupotrebi procesa", istakao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik o "sabranim delima Bakira Izetbegovića"

Izvor: B92, 14.Okt.2016

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije važno mišljenje lidera SDA Bakira Izetbegovića...Osim toga, on je rekao da ta stranka kao gubitnik na lokalnim izborima u BiH ima pravo da se ljuti, kao i da ponavljanja izbora u Srebrenici neće biti bez obzira na to koliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.