Dodik Ivaniću: Narod dobro razume šta se dešava

Izvor: RTS, 15.Jan.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik Ivaniću: Narod dobro razume šta se dešava

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, da narod Srpske dobro razume šta se dešava na političkoj sceni tog entiteta i u BiH, te da im ne trebaju ni njegova ni Ivanovićeva objašnjenja.
Ivanić je optužio Dodika da, umesto da zagovara jedinstvo u RS, pravi određeni, kako je rekao, rijaliti šou i sukobe, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << on neće da učestvuje, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim treba da se bavi.
"Ivanić je očigledno vaspitan u duhu rasprodaje svega što pripada Srbima i Republici Srpskoj", rekao je Dodik.
Dodik je rekao da on nije takvog vaspitanja i da mu je drago što ne deli vrednosti sa Ivanićem.
"Ivanić, kao i svaki neodgovoran čovek, rado sakrije iza naroda kada u javnoj polemici ostane ogoljen u svojim nedelima i propustima u radu", rekao je Dodik uveren da je Ivanić, kako je rekao, kao i ostalo društvo iz Saveza za promjene, u problemu sa odgovorima na pitanja koja im ljudi postavljaju.
Reč je o istim onim ljudima koje su prevareni na izborima jer su im pričali jednu sasvim drugu predizbornu priču da bi se kasnije sasvim drugačije ponašali na mestima gde su izabrani.
"Zar oni koji varaju svoj narod, koji trguju nacionalnim interesima i kleveću svoju Republiku gde god odu vani, imaju pravo da se pozivaju na Božić ili Dan Republike, iste one republike kojom zarad ličnog konformizma olako trguju ojačavajući sistem van Ustava u BiH", istakao je Dodik.
Dodik je naveo da se Ivanić u svom konformističkom političkom životu može da pohvali samo funkcijama na kojima je bio.
"Rezultati njegovog političkog delovanja koštali su Republiku Srpsku i njene građane stotine i stotine miliona maraka, a što je gore i nadležnosti koje je Ivanić galantno prepuštao i prenosio na nivo BiH. Tako Ivanić valjda vidi vaspitanog političara, nesklonog sukobima i uživa u činjenici da je blizak saradnik sa Bakirom Izetbegovićem u realizaciji jačanja unutarne BiH", naglasio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.