Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Imamo skupštinsku većinu

Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavinsih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je danas da vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP ima potrebnu skupštinsku većinu za izbor novog rukovodstva parlamenta i nove Vlade RS.

Dodik je rekao da će vladajući blok "lako" izabrati novo skupštinsko rukovodstvo i novu vladu.

Govoreći o mogućnosti da opoziciona Srpska demokratska stranka (SDS) pozove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << narod na proteste ako SNSD formira vlast u Republici Srpskoj, Dodik je ocijenio da RS ne treba nikakva destabilizacija, što bi demonstracije bile.

"Ako (lider SDS) Mladen Bosić misli da izvede ljude na ulicu, neka to uradi. Republici Srpskoj ne treba nikakva destabilizacija, a izvesti ljude na proteste i na ulicu - to je destabilizacija. Da li ima za tim potrebe ili ne, to je druga priča", naveo je on.

Dodik tvrdi da vladajući blok ima legitimitet koji će potvrditi formiranjem vlasti u Republici Srpskoj, a da je "druga priča to što je neko time nezadovoljan".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dodik: Imamo skupštinsku većinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2014

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavinsih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je danas da vladajuća koaliciaa SNSD-DNS-SP ima potrebnu skupštinsku većinu za izbor novog rukovodstva parlamenta i nove Vlade RS. ..Dodik je rekao da će vladajući blok "lako" izabrati novo skupštinsko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.