Dodik: Imamo komotnu skupštinsku većinu

Izvor: Press, 06.Nov.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Imamo komotnu skupštinsku većinu

Predsednik SNSD Milorad Dodik kaže da ta stranka sa koalicionim partnerima ima komotnu skupštinsku većinu od 45 poslanika, ali nije želeo da otkrije koja još tri parlamentarca su im dala podršku.
Dodik kaže i da nema ništa protiv ulaska SDA u novu entitetsku vladu.
Popodne će, inače, biti održan sastanak delegacija SNSD i SDA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čime se nastavljaju stranački pregovori u toj zemlji o formiranju vlasti nakon opštih izbora na svim nivoima.
Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci ponovio da će na konstitutivnoj sednici parlamenta RS, na kojoj će položiti predsedničku zakletvu u novom mandatu, predložiti i ime mandatara za sastav nove Vlade RS.
 

Mediji u RS su kalkulisali da će mandatar biti iz DNS, koalicionog partnera Dodikove stranke, ali sada prednost daju Željki Cvijanović, aktuelnoj premijerki, koja nije pobedila u trci za srpskog člana Predsedništva BiH."Imamo više od 42 poslanika i to će se videti kada bude glasanje, tako da možemo da formiramo stabilnu vladu. U ovom trenutku podršku za tu vladu daje 45 poslanika i taj broj se može samo povećati", kazao je lider SNSD.
Potvrdio je da će HDZ s jednim ministarskim mestom ponovo biti zastupljen u Vladi RS, iako nemaju poslanike u entitetskom parlamentu, a u skladu s reciprocitetom, jedno mesto dobiće SNSD u Vladi Federacije BiH, "ako to bude moguće"."Ukoliko se takva praksa dogovori sa SDA, nećemo bežati od toga", naglasio je Dodik.
On je ponovio da su predstavnici SDA i ranije bili zastupljeni u vladama RS i nije bilo nikakvih problema, pa ne vidi razlog da, ako se dogovore, tako ne bude i sada, prenose lokalni mediji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Imamo komotnu skupštinsku većinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2014

Predsednik SNSD Milorad Dodik kaže da ta stranka sa koalicionim partnerima ima komotnu skupštinsku većinu od 45 poslanika, ali nije želeo da otkrije koja još tri parlamentarca su im dala podršku...Dodik kaže i da nema ništa protiv ulaska SDA u novu entitetsku vladu...Popodne će, inače, biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.