Dodik: Evropa nepravedna prema Srbima i Srbiji

Izvor: Politika, 30.Jun.2013, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Evropa nepravedna prema Srbima i Srbiji

BANJALUKA – Evropa je bila nepravedna prema Srbiji i Srbima, koje je dodatno ponizila kroz pitanje rešavanja statusa Kosova, rekao je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

„U prilog tome govori i činjenica o gotovo identičnoj situaciji na Kosovu i u BiH, na koju Evropa gleda različito. Na Kosovu kažu Srbima da ćute i prihvate samostalnost Kosova, a ovde nama kažu da ćutimo i prihvatimo BiH”, ocenio je Dodik, rekavši da u ovim slučajevima Evropa ima duple standarde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Dodik je rekao Beograd treba da poštuje briselski dogovor i da ga sprovede, jer, kako smatra, „ako na nešto pristanete, to treba i da uradite”, objavila je Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS).

„Nisam tumač politike sadašnjeg rukovodstva Srbije, ali njihova politika je veoma jasna - saradnja i put ka Evropi. Činjenica da je ta famozna priča za početak pregovora Srbije sa EU ponovo uslovljena ili data uslovno, meni govori o nepoverenju prema Srbiji”, zaključio je Dodik.

„Očigledno da nije bilo dovoljno uverenja da se misli ozbiljno sa stanovišta onoga što je do sada urađeno, a urađene su zaista dramatične promene što se tiče političkog i mentalnog osećaja Srba prema Kosovu i to se nije poštovalo, istakao je predsednik Srpske.

Tanjug

objavljeno: 30/06/2013
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.