Dodik: Bošnjačko rukovodstvo toleriše vehabije

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Bošnjačko rukovodstvo toleriše vehabije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je večeras političko rukovodstvo Bošnjaka u Bosni i Hercegovini da su "prećutnom saglasnošću i tolerisanjem" doveli do jačanja vehabija.

Dodik je za B92 rekao da je cilj vehabija u BiH muslimanska država, zasnovana na šerijatu, i doveo njihovo delovanje u vezu sa politikom koju vodi član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

On je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Bakir Izetbegović nastavio politiku svog oca Alije Izetbegovića, koja je, kako je rekao Dodik, uspela da "podvali svetu određene stvari".

"On je bio glavna veza Alije Izetbegovića sa iranskim navodno humanitarnim organizacijama", naveo je Dodik, dodajući da je Bakir Izetbegović doveo mudžahedine u BiH.

Povodom napada Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu, Dodik je kazao da isticanje činjenice da je on državljanin Srbije predstavlja "podmetanje Sarajeva".

"Radi se o državljanu Srbije, ali on je pripadnik Vehabijskog pokreta, Bošnjak, musliman, obučavan u Maoči u distriktu Brčko... Tamo nema srpskih snaga bezbednosti", rekao je Dodik.

Povezane vesti: Specijalci češljaju Maglaj u potrazi za vehabijama "Nezavisne novine": Uporišta vehabija u 17 opština BiH Jašareviću određen 30-dnevni pritvor Vehabija se brani ćutanjem: "Ovaj sud za mene ne postoji" Čovek koji je obučavao Jašarevića: Braću nisam učio da se tuku, nego da se mole

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK: BOŠNJAČKO RUKOVODSTVO TOLERIŠE VEHABIJE

Izvor: Kurir, 02.Nov.2011

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je večeras političko rukovodstvo Bošnjaka u Bosni i Hercegovini da su "prećutnom saglasnošću i tolerisanjem" doveli do jačanja vehabija!..Dodik je za B92 rekao da je cilj vehabija u BiH muslimanska država, zasnovana na šerijatu, i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.