Dodik: Bosna nikada neće priznati Kosovo

Izvor: Press, 05.Sep.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Bosna nikada neće priznati Kosovo

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH nikada neće dati saglasnost za priznanje nezavisnosti Kosova
On je rekao da je „potpuno neprimereno da bošnjački predstavnici ne žele da podrže srpsku rezoluciju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije", ocenjujući da su to „dupli aršini, jer se BiH istovremeno zalaže za svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << teritorijlani integritet".
- Zbog toga moramo da znamo da, kada je to u pitanju, ne možemo da računamo na principijelan odnos i u budućnosti - kazao je Dodik posle sastanka s ministrom policije Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade Srbije Jovanom Krkobabićem.
Premijer RS je poručio da ovaj entitet ostaje privržen politici teritorijalnog integriteta Srbije, dodajući da će RS „pratiti Srbiju u vezi sa situacijom oko Kosova i stajati iza odluka koji bude donosio Beograd".
Dodik tvrdi da su „neki bošnjački političari u Sarajevu spremni da priznaju nezavisno Kosovo ovog trenutka, ali da su veoma uznemireni kada neko govori o teritorijalnoj deintegraciji BiH". Prema njegovim rečima, to ne treba da bude tabu-tema.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.