Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH opasna za život svih naroda, posebno Srba

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je paljenje srpskih zastava, promocija "Islamske države" u BiH i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu ne za Srbe.

Komentarišući video-snimak o paljenju srpskih zastava, koji su jučce objavile "Nezavisne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novine", a na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gde pale zastave Srbije, Dodik je podsetio da vlast Srpske već godinama ukazuje "da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam".

"Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave uz pretnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave `Islamske države` i ratne zastave takozvane vojske BiH, a u kojoj se sve to gura pod tepih", naglasio je Dodik,prenele su Nezavisne.

Predsednik Srpske naveo je da je BiH danas najveći evropski izvoznik boraca u "Islamsku državu" po glavi stanovnika, ocenivši da je to opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje.

"Ne ugrožava Republika Srpska evropski put BiH, kako to u javnosti zamenom teza želi predstaviti političko Sarajevo, već radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obaveštajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i celi region, pa i svet", istakao je Dodik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BiH opasna po život svih naroda, posebno Srba"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je paljenje srpskih zastava, promocija Islamske države u BiH i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.