Dodik: BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2021, 16:25

Dodik: BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom čiji je glavni ideolog lider SDA Bakir Izetbegović.

"Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrebe nešto ubedljivije protiv Republike Srpske od sankcija", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik je to rekao upitan da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se, kako kaže, mora uraditi nešto više i bolnije.

Dodik je upitao da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe.

"Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu", upozorio je Dodik.

Izetbegović je u intervjuu za Bi-Bi-Si, između ostalog rekao, da sankcije Miloradu Dodkiu nisu dovoljni i dodao da se mora učiniti nešto mnogo više i efikasnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.