Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsednik Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu na konferenciji o Zapadnom Balkanu, zato što je tamo otišao bez ikakvih prethodnih dogovora.

Milorad Dodik je rekao Tanjugu da je Bevanda dobar čovek koga veoma ceni, ali da to ne znači da može da bude uspešan i sposoban ako "predstavlja jednu neuspešnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nakaradnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina".

Dodik tvrdi da "najvažniji faktori" u okviru BiH uopšte nisu bili uključeni u formulisanje stavova koje će u Berlinu zastupati Bevanda.

"Možda su postojale neke konsultacije u okviru eventualno Saveta ministara, ali to se zna da nije mesto gde se donose odluke i da se na taj način to ne može ni koncipirati, niti na bilo koji način predstavljati u javnosti ako nema nosioca takvih odluka", rekao je Dodik.

Predsednik RS kaže da se Bevanda zatekao na mestu predsednika Saveta ministara BiH, ali da on ni na koji način ni u punom kapacitetu ne može da predstavlja BiH ne zato što to, kako je rekao, Bevanda ne želi već zato što je struktura BiH takva kakva je i što je ta država ne održiva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.