Dodik: Ako uslovljavanje potraje,nećemo biti deo vlasti

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ako uslovljavanje potraje,nećemo biti deo vlasti

Dodik je ponovio da neće prihvatiti aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), niti slanje tog dokumenta u NATO Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata demokrata (SNSD) i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da treba odbaciti uslovljavanje u procesu formiranja vlasti na nivou BiH i upozorio da će, ako to potraje, SNSD javno reći da ne želi da bude deo vlasti. "Uslovljavanje su prihvatili neki predstavnici međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zajednice priklanjajući se bošnjačkim naporima da nametnu određene odluke koje bi trebalo da budu donete u vezi sa nacionalnim godišnjim planom za NATO (ANP). To i ne može biti nacionalni plan jer u BiH žive najmanje tri naroda", rekao je Dodik novinarima u Srpcu, prenose Nezavisne. On je ponovio da neće prihvatiti aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), niti slanje tog dokumenta u NATO.PROČITAJTE JOŠ - Dodik: Moramo imati kadar koji može da se nosi sa izazovima modernog vremena "Određene oblike saradnje s NATO-om već imamo, to ima i Srbija, pa čak i Rusija, i u tom obliku nam saradnja ne predstavlja problem. Ali da uradimo bilo šta što bi ličilo na ANP, za nas je neprihvatljivo i mi to nećemo uraditi. Ako oni misle da treba da istrajavaju na tom zahtevu, onda neka biraju druge partnere", rekao je Dodik. Prema njegovim rečima, ta stranka ostaje otvorena za razgovore ako druga strana želi da implementira izborne rezultate, ali da kako vreme prolazi, ljudi iz SNSD-a gube interes za učešće u institucijama vlasti na nivou BiH kako vreme prolazi. Komentarišući izjavu novog predsedavajućeg Doma naroda Dragana Čovića da će uvesti novu dinamiku u pregovore o formiranju vlasti, Dodik je naveo da su razgovarali o tome u nedelju uveče u Slovačkoj, ali da ne zna da li će uskoro doći do formiranja vlasti. Kako je rekao, formiranje vlasti verovatno će biti i tema na oproštajnoj večeri u utorak u Briselu s visokim predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. "Ta priča je već degutantna. Neformiranje vlasti je napravilo ozbiljnu štetu čitavom društvu i kretanju BiH. Republika Srpska ima ozbiljnu štetu zbog neformiranja vlasti, ali niko ne treba da računa na to da nam je vlast toliko privlačna da bismo urušli svoje osnovne principe. Srpska je protiv puta u NATO i tamo neće ni stići", rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DODIK: Ako potraje uslovljavanje međunarodne zajednice, nećemo biti deo vlasti

Izvor: Kurir, 28.Okt.2019

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata demokrata (SNSD) i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da treba odbaciti uslovljavanje u procesu formiranja vlasti na nivou BiH i upozorio da će, ako to potraje, SNSD javno reći da ne želi da bude deo vlasti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.