DODIK: Želimo da se što više povežemo sa Srbijom

Izvor: Kurir, 28.Feb.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: Želimo da se što više povežemo sa Srbijom

Verujemo u snagu Srbije koja se pokazuje kao regionalni faktor mira i stabilnosti. Da se mi pitamo odavno bi bili integrisani”, poručio je Dodik.

BEOGRAD - Republika Srpska želi da njeni građani žive slobodno i da se što više poveže sa Srbijom, porucio je danas u Beogradu predsednik RS Milorad Dodik na svečanom prijemu povodom Dana Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Srpske. Svečanosti u Starom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dvoru prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej. “

Kako je istakao, Srpska je mesto slobode za sve, ljude različitih vera i nacija koji žele u njoj da žive. “Republika Srpska ima samo jedan cilj - da živimo slobodno i da se što više povežemo sa Srbijom.

Foto: Nebojša Mandić

Srpska voli Srbiju”, rekao je on. Dodik je rekao da Srpska želi da se odbrani od rehabilitovanih ideja ustaštva i osmnlijstva, koje su još prisutne u BiH. “Mnogi će sa Zapada reći da su to daleke prošlosti, ali to kod nas i dalje živi”, naglasio je predsednik Srpske.

Patrijarh srpski Irinej je poželo puno uspeha Srpskoj, uz blagoslov. “Verujemo da će pravda Božija i ljudska omogućiti da Srpska opstane. Blagoslov božiji i Srpskoj i srpskom narodu koji tamo živi, u nadi da će ih uvek pratiti.

Neka živi Srpska", kazao je Irinej. Prvi prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Republike Srpske, Predstavništvo Republike Srpske je priredilo prošle godine.

Autor: Agencija TANJUG
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVEČANI PRIJEM U STAROM DVORU Dodik: Želimo da se što više povežemo sa Srbijom

Izvor: Blic, 28.Feb.2016

Republika Srpska želi da njeni građani žive slobodno i da se što više poveže sa Srbijom, porucio je danas u Beogradu predsednik RS Milorad Dodik na svečanom prijemu povodom Dana Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Srpske...Svečanosti u Starom dvoru prisustvuju predsednik Srbije Tomislav...

Nastavak na Blic...

Prvi Ustav temelj Srpske

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2016

Republika Srpska voli Srbiju i želi da se što više poveže sa njom. I ja volim Srpsku i Srbiju, ne volim Sarajevo. Ne želim ništa loše Bošnjacima, želim im dobro, ali ne želim da uzmu našu slobodu, poručio je Milorad Dodik, prvi čovek Republike Srpske na prijemu održanom juče u Beogradu....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.