DODIK POSETIO SOLARNU ELEKTRANU KOD MILANA U ITALIJI

Izvor: Kurir, 09.Jun.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK POSETIO SOLARNU ELEKTRANU KOD MILANA U ITALIJI

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom boravka u Italiji posetio solarnu elektranu u blizini Milana, koja je u vlasništvu italijanske prenosne kompanije "Terna", a opremu za ovu elektranu isporučila je kompanija "Ansaldo".

Predstavnici ove komapnije zainteresovani su da realizuju ovakav projekat solarne elektrane i u RS, a razmatrane su mogućnosti da ova kompanija otvori fabriku nosača solarnih panela u RS.

Predsednik RS >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Milorad Dodik sinoć je prisustvovao i svečanom prijemu povodom ujedinjenja komapnija "Ansaldo" i "Tošiba" i tom prilikom razgovarao i o mogućnostima saradnje sa RS na polju proizvodnje električne energije.

Predsednik Dodik prisustvovao je i potpisivanju Memoranduma o saradnji između ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS i kompanije "Ansaldo-Tošiba", koji su potpisali ministar Željko Kovačević i direktorica Romina Boldrini, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.