Budimir: Republika Srpska genocidna tvorevina

Izvor: BKTV News, 05.Sep.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budimir: Republika Srpska genocidna tvorevina

Predsednik Federacije BiH Živko Budimir osudio izjave predsednika RS Milorada Dodika o raspadu BiH i samostalnosti RS koju je nazvao „genocidnom tvorevinom“.

„Ne smemo se praviti gluvi, ne smemo dopuštati da jedan bosansko-hercegovački funkcioner javno govori o disoluciji BiH i da pritom ne snosi nikakve pravne sankcije“, kazao je predsednik FBiH na konferenciji za novinare.
On tvrdi da je „prag >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tolerancije predjen sinoć izjavama Milorada Dodika na otvaranju manifestacije Dani Srpske u Srbiji na Kolarcu, u Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije“.
On pita „zašto izostaju reakcije institucija BiH i medjunarodne zajednice“ i citira da je Dodik „u susednoj Srbiji“, bez posledica izjavio da je „jedino smisleno da RS u budućnosti vidi što manje kao entitet, a što više kao državu objedinjenu sa Srbijom“.
Budimir je rekao i da je RS genocidna tvorevina i obećao da će se u svom delovanju na novoj funkciji nakon izbora (kandidovao se za hrvatskog člana predsedništva BiH) zalagati za njeno ukidanje ali i ukidanje drugog entiteta Federacije BiH koja je „nepravedna i nefunkcionalna“.
Zalagaće se, kaže, za regionalizaciju Bosne i Hercegovine po geografskim, privrednim i multinacionalnim principima, prenela je Fena.
Kazao je i da Dejtonski sporazum „više nije Sveto pismo“, i pozvao sve da podju putem jačanja Bosne i Hercegovine, odnosno ukidanja entiteta „zbog ovakve Republike Srpske“.
Izvor: tanjug.rs
The post Budimir: Republika Srpska genocidna tvorevina appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.